Achiziții noi pentru centrul Capitalei. Coșurile de gunoi vechi vor fi înlocuite cu altele noi, cu un volum mai mare și de o calitate mai bună. Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, coșurile au costat aproximativ 450 de mii de lei, iar banii au fost alocați din bugetul municipal.

50 de coșuri noi, pentru colectarea deșeurilor, vor fi instalate, în zilele următoare, pe tot bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe Constantin Negruzzi. Acestea au un volum de 100 de litri, mult mai mare decât cele anterioare. Conform Primăriei Chișinău, coșurile vechi erau prea mici, de aceea a fost luată decizia de a le înlocui cu altele noi, mai voluminoase. Cele vechi vor fi mutate, însă, într-un scuar, care urmează a fi renovat.

VASILE EFROS, ȘEF SALUBRIZARE, REGIA LOCATIV-COMUNALĂ: „Aceste coșuri, de 100 de litri ca volum, se instalează pe bulevardul Ștefan cel Mare, în intersecții. Bugetul este, pentru 50 de coșuri, de circa 450 de mii de lei”.

Deși, potrivit autorităților, o bună parte dintre ele au fost deja instalate, mulți oameni spun, că nu au reușit să le vadă. Mai mult, aceștia zic că și cele vechi erau greu de găsit.

„Eu am socotit că ei, acum, pentru prima dată le instalează, că cele vechi nu prea au fost văzute”.

„Nu sunt aranjate cum se cade, îmi pare. Mai lângă drum”.

Cei care au reușit să le observe, totuși, s-au arătat foarte mulțumiți. „Ne civilizăm, intrăm în rând cu lumea”.

„Foarte comode și frumoase”.

„Frumos, comod și se încadrează bine”.Coșurile noi, achiziționate de Primărie, sunt confecționate din materiale rezistente, în stil englezesc. Alte 250 de pubele, mai mici, urmează a fi instalate, până la finele anului curent, în preajma stațiilor de așteptare a transportului public din sectoarele Capitalei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!