/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Maia Sandu, către oamenii care vor ieși la protestul de duminică: „Vă rog să respectați măsurile de protecție și să purtați corect masca”

missing
04 decembrie 2020, ora 19:57

Președinta aleasă, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii care vor participa la protestul de duminică, 6 decembrie, de la ora 11:00, să respecte măsurile privind prevenirea virusului COVID-19, să poarte masca corect și să păstreze distanța socială. 

„Mereu când hoții riscă să piardă puterea, ei încep să învrăjbească oamenii unii împotriva altora. Toate încercările lor de a ne certa sunt pentru ca noi să nu vedem cum fură banii prin schemele lor. Parlamentul nu este legitim. Poporul trebuie să aleagă alt Parlament. Duminică, 6 decembrie, cetățenii vor veni în PMAN ca să le spună hoților că vremea lor a trecut. Toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați. Vă rog foarte mult să respectați măsurile de protecție, vă rog mut să purtați corect masca și să păstrați distanța fizică. Vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei adresări către cetățenii Republicii Moldova.

Duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi organizat un protest după ce în Parlament PSRM și deputații de la Partidul Șor au vot în mare grabă mai multe legi, printre care și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului și legea bugetului de stat, chiar dacă au existat mai multe critici din partea mai multor fracțiuni parlamentare și s-a cerut retragerea proiectelor de pe ordinea de zi a Legislativului.

„Stimați cetățeni, situația în țară este gravă, oamenii nu au loc în spitale, medicii sunt la limita puterilor, tot mai mulți oameni nu-și pot întoarce datoriile, pensionarii nu au bani de mâncare și de lemne de foc, agricultorii sunt disperați din cauza consecințelor secetei, micii antreprenori nu reușesc să-și salveze afacerile. Situația în țară este gravă, iar între timp în Parlament se întâmplă lucruri rușinoase. În aceste zile s-a construit o nouă majoritate parlamentară PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oamenii”, a mai menționat președinta aleasă, Maia Sandu.

Amintim că un protest a fost organizat și joi, 3 decembrie, în fața Parlamentului, unde au venit sute de oameni și au cerut dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram