Președinta aleasă, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii care vor participa la protestul de duminică, 6 decembrie, de la ora 11:00, să respecte măsurile privind prevenirea virusului COVID-19, să poarte masca corect și să păstreze distanța socială. 

„Mereu când hoții riscă să piardă puterea, ei încep să învrăjbească oamenii unii împotriva altora. Toate încercările lor de a ne certa sunt pentru ca noi să nu vedem cum fură banii prin schemele lor. Parlamentul nu este legitim. Poporul trebuie să aleagă alt Parlament. Duminică, 6 decembrie, cetățenii vor veni în PMAN ca să le spună hoților că vremea lor a trecut. Toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați. Vă rog foarte mult să respectați măsurile de protecție, vă rog mut să purtați corect masca și să păstrați distanța fizică. Vă rog foarte mult să ne protejăm unii pe alții”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei adresări către cetățenii Republicii Moldova.

Duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi organizat un protest după ce în Parlament PSRM și deputații de la Partidul Șor au vot în mare grabă mai multe legi, printre care și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului și legea bugetului de stat, chiar dacă au existat mai multe critici din partea mai multor fracțiuni parlamentare și s-a cerut retragerea proiectelor de pe ordinea de zi a Legislativului.

„Stimați cetățeni, situația în țară este gravă, oamenii nu au loc în spitale, medicii sunt la limita puterilor, tot mai mulți oameni nu-și pot întoarce datoriile, pensionarii nu au bani de mâncare și de lemne de foc, agricultorii sunt disperați din cauza consecințelor secetei, micii antreprenori nu reușesc să-și salveze afacerile. Situația în țară este gravă, iar între timp în Parlament se întâmplă lucruri rușinoase. În aceste zile s-a construit o nouă majoritate parlamentară PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oamenii”, a mai menționat președinta aleasă, Maia Sandu.

Amintim că un protest a fost organizat și joi, 3 decembrie, în fața Parlamentului, unde au venit sute de oameni și au cerut dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!