Ședința de ieri a Parlamentului, la care au avut loc huiduieli și îmbrânceli, s-a soldat cu pagube de până la 60 de mii. Despre aceasta a anunțat astăzi în debutul ședinței plenare secretarul general al Parlamentului. În acest sens, președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a solicitat să fie inițiată o procedură pentru identificarea persoanelor care se fac responsabile de pagubele înregistrate.

ZINAIDA GRECEANÎI, PREȘEDINTA PARLAMENTULUI: Nu știu, de ciudă că nu eram eu… mi-au rupt și microfonul președintelui. Rog Secretariatul să facă anunț, dacă a fost prejudiciu… vă rog”.

„Conform evaluării preliminare, avem produse cu defect total în valoare de 16 mii de lei și cu defect parțial de 46 mii lei, în total, 50-60 de mii de lei”.

ZINAIDA GRECEANÎI, PREȘEDINTA PARLAMENTULUI: Rog Secretariatul și Direcția juridică să inițiați procedura de cine se face vinovat de deteriorarea bunurilor Parlamentului”.

Amintim că, ieri, plenul Parlamentului a arătat ca un ring de box. Deputații de la guvernare și cei din opoziție s-au îmbrâncit, iar cea mai fierbinte scenă s-a dat chiar în prezidiu, în momentul în care deputatul Vlad Batrîncea, rămas în locul speakerului, încerca să anunțe că proiectul de lege privind politica bugetar fiscală a fost aprobat în prima lectură. În timpul îmbrâncelilor, două microfoane au fost rupte și a fost spart un pahar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!