Deși susține că a intrat civilizat la ședința Consiliului Național al Pieții Financiare, unde se discuta despre Moldasig, în realitate, s-a întâmplat cu totul altfel. Acum două zile, controversatul om de afaceri, Veceslav Platon a intrat cu forța în clădirea CNPF, fiind însoțit de bodyguarzi. Atunci, Platon a negat acest lucru, spunând că este un om pașnic. Imaginile video de pe camerele de supraveghere, care au apărut în spațiul public, demonstrează, însă, contrariul.

Din imaginile video, se vede cum Veaceslav Platon își face apariția în sediul CNPF, însoțit de paza de corp. Fără să stea mult pe gânduri, controversatul om de afaceri se apropie de punctul de pază, de unde primește o foaie, iar în scurt timp, pășește peste turnichet și își continuă drumul, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Serviciul de pază al instituției a încercat să-l oprească, dar bodyguarzii lui Platon s-au simțit la datorie.

„Bună seara, spuneți vă rog au fost altercații între paza dumneavoastră și a domnului Platon? – Nu, totul a fost în regulă.”

Totul s-a întâmplat acum două zile, atunci când membrii CNPF erau întruniți într-o ședință în care se discuta subiectul Moldasig. Pe o altă cameră de supraveghere se vede cum Veceslav Platon a urcat la etajul doi al instituției, acolo unde avea loc respectiva ședință, și a intrat în sală, nefiind invitat, așa cum a menționat ulterior și directorul CNPF.

VALERIU CHIȚAN, PREȘEDINTE CNPF: „Ne-am pomenit în incinta clădirii și cu alte persoane neautorizate. Este vorba de Veacesalv Platon, înosțit de alte două persoane, care nu i-am cunoscut până astăzi. O anumită tensiune, un anumit conflict la început a fost. Cel puțin, personalul nostru nu și-a dorit să se confrunte într-un mod necivilizat”.

Atunci, Veceslav Platon a negat că a intrat abuziv la ședința Consiliului. În schimb, el a menționat că este acționar la Moldasig și are dreptul să participe la ședințele în care se decide soarta comapniei.

VEACESLAV PLATON: „Eu nicioddată nu mă bat cu nimeni, sunt un om pașnic. – Dar ați venit cu pază. – Eu tot timpul sunt cu pază. După lege eu nu pot să vă spun. Aceasta nu este paza mea, unicul lucru care pot să spun. Eu nu am pază personală.”

În cadrul ședinței de la CNPF urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig: facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare, pentru ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde. Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Însă, potrivit legii, instituția are la dispoziție 30 de zile, pentru a face acest lucru. Moldasig este una dintre cele mai mari companii de asigurări de pe piața moldovenească, cu o cotă de 13,8%. Asiguratorul are printre cele mai mari active dintre companiile de asigurări – aproape jumătate de miliard de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!