/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă masca de protecție cu însemnul unui partid politic

missing
05 decembrie 2020, ora 11:30

În această dimineață monumentului lui Ștefan cel Mare din Chișinău purta masca de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. Imediat, oamenii legii au intervenit la fața locului, au urcat pe monument și au scos masca de protecție.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a postat un filmuleț video pe pagina sa de Facebook cu monumentul lui Ștefan cel Mare purtând masca de protecție cu inscripția PACE.

Guvernul a eșuat în gestionarea pandemiei COVID 19. Poporul nostru este în mare pericol! Trebuie să ne protejăm cetățenii, să ne protejăm ȚARA și tot ce avem mai valoros. Guvernanții nu sunt capabili să o facă. DEMISIA!”, a scris Cavcaliuc pe Facebook.

Ulterior, după ce a fost arborată masca de protecție pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, aceasta a fost dată jos de către oamenii legii.

Inspectoratul de Poliție Buiucani, la 05.12.2020, orele 08:00, în unitatea de gardă a parvenit informația 112 de la angajatul INSP, care a declarat că pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, a fost amplasată o mască pe care se află inscripția ,,PACE”. La fața locului, s-a deplasat grupa operativă a IP Buiucani, și conform cercetării la fața locului, s-a stabilit că pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, regiunea feței, este amplasată o mască de protecție pe care se află inscripția ,,PACE”. Totodată a fost sesizată Administrația Publică Locală pentru a interveni si sa scoată mască. Ulterior masca a fost ridicata de polițiști. Fiind verificate rețelele de socializare, s-a stabilit că pe rețeaua de socializare Facebook pe pagina oficială a unui Partid Politic a fost postat un Live, prin care se observă 6 membri în adiacentul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, care au susținut un discurs cu privire la situația pandemică din țară.”

Cazul a fost înregistrat polițiștii întreprind toate masurile in stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu, ulterior pe caz va fi luată o hotărâre conform legislației in vigoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram