Ministrul de Interne, Pavel Voicu, trebuia să dea explicații despre cum o persoană dată în căutare internațională a reușit să ajungă Republica Moldova, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, și a ieșit din țară, fără ca să fie reținută. O spune deputatul PAS Igor Grosu. În replică, ministrul de Interne spune că această persoană va fi adusă în Republica Moldova, după ce a fost reținută în Ucraina. 

„Un alt lucru care am vrut să-l întrebăm pe domnul ministru este cum se face că o autoritatea criminală din lumea interlopă, complicele lui Caramalac, Orlov Gheorghe, dat în căutare internațională, între primul și al doilea tur al alegerilor, a trecut nestingherit pe lângă poliția noastră de frontieră. Subalternii domnului Voicu nu au intervenit nicicum. Acest interlop a venit special pentru a face presiuni asupra unuia din concurenții electorali în favoarea lui Igor Dodon. Ulterior, acest personaj a părăsit Republica Moldova și a fost reținut de autoritățile din Ucraina”, a declarat deputatul Igor Grosu.

De cealaltă parte, Pavel Voicu spune că a colaborat cu autoritățile din Ucraina și a oferit informațiile necesare pentru ca această persoană să fie reținută.

„Această persoană avânt numele Nazariuc, dar a intrat în țară cu familia Orlov. În baza de date care este la Poliția de Frontieră nu figura că era anunțat în căutare. Noi la moment avem în căutare 11 560 de peroane, dintre care am reținut 3257. Din momentul când a fost stabilit că această persoană este Nazariuc și este în căutare pentru șantaj, am cerut Poliției să întreprindă toate măsurile necesare pentru localizarea și reținerea acestei persoane. În urma măsurilor, persoana a reușit să plece din țară. Noi, prin intermediul serviciului SPIA în colaborare cu colegii din Ucraina, prezentându-le informații, deoarece am știut și locul unde se află, împreună am reținut acest infractor, care va fi adus în Republica Moldova”, a precizat ministrul de Interne.

Și deputat PDM Alexandru Jizdan a spus că ministrul de Interne trebuie să dea explicație despre intrarea în țară a acestei persoane. „Ne-am trezit că unii lideri criminali erau decorați, alții lideri criminale au fost absolviți de urmărire penală, iar unii, în preajma alegerilor parlamentare, în pofida faptului că erau în căutare au internațională, au intrat în republica MOldova nestingherit și, în ziua alegerilor, alături de alți lideri ai grupărilor criminale stăteau în restaurante din nordul țării”, a precizat Jizdan.

Amintim că astăzi urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva conducerii Ministerului de Interne, însă în lipsă de cvorum deputații nu s-au întrunit. Deputații din partea Partidului Șor și PSRM nu sau prezentat la ședință.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!