Fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, Igor Popa a rămas fără licența de avocat. Informația a fost confirmată de către președintele Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților Mihail Gafton.

Solicitat de către tv8.md, acest a spus că decizia a fost luată pe 7 decembrie, după ce fostul premier Vlad Filat a sesizat Uniunea Avocaților cu privire la declarațiile făcute în spațiul public de fostul său apărător. Am solicitat o reacție de la Igor Popa, însă acesta deocamdată nu ne-a răspuns.

Anterior, printr-o postare pe Facebook, Vlad Filat a anunțat că a depus trei plângeri la Procuratura Generală pe numele fostul său avocat. Mai exact, acesta l-a acuzat Igor Popa de violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată. La fel, acesta a cerut investigarea și verificarea acuzațiilor în adresa sa și dezvăluirilor făcute.

O altă plângere a fost depusă la Uniunea Avocaților din Moldova, prin care liderul PLDM a solicitat examinarea acțiunilor fostului său apărător. Ulterior, Igor Popa a mers la Procuratura Generală, unde a fost citat după declarațiile făcute la un post de televizune.

Amintim că Igor Popa l-a acuzat pe ex-premierul Vlad Filat că ar fi furat o sută de milioane de euro din băncile moldovenești, că ar avea două case de lux în Franța și că ar fi avut parte de chefuri în penitenciar, pe care i le-ar fi organizat Vladimir Plahotniuc.

La aceste acuzații, Vlad Filat a spus că Igor Popa ar fi făcut aceste declarații la comanda lui Vladimir Plahotniuc, iar tot ce a declarat la emisiune sunt dezinformări și minciuni.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!