Fostul deputat democrat, Nae Simion Pleșca, riscă să rămână fără avere. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cere confiscarea averii acestuia, pentru că ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale. Potrivit ANI, fostul deputat ar fi cheltuit mai mulți bani decât ar fi câștigat. Diferența este de peste 800 de mii de lei.

Potrivit materialelor din dosar, fostul deputat împreună cu soția sa, au încasat venituri în sumă totală de peste un milion 600 de mii de lei, dar au cheltuit circa două milioane 400 de mii. Inspectorul de integritate a transmis spre examinare cauza dată, în instanța de judecată, pentru dispunerea confiscării averii nejustificate de peste 800 de mii de lei. Totodată, a fost remis și un denunț, către Procuratura Generală a Republicii Moldova, pe aspectul îmbogățirii ilicite a fostului deputat.

Mai mult, inspectorul de integritate a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să realizeze un control pe numele subiectului și a soției acestuia, dar și asupra SRL-ului deținut de către familie. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, fostul parlamentar riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat, pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI. Nae Simion Pleșca nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!