/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Persoanele reținute săptămâna trecută în dosarul fraudei bancare, puse sub învinuire. După pronunțarea încheierii, trei învinuiți au ajuns la spital 

missing
07 decembrie 2020, ora 11:54

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, dar și reprezentanți ai holdingului Șor au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare, anunță Procuratura Generală. 

„Procuratura Anticorupție și PCCOCS le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Sâmbătă și duminică, după lungi ședințe, în care avocații învinuiților au înaintat recuzări și au solicitat amânări, magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci figuranți pentru 30 de zile. Fiind audiați de procurori, patru dintre aceștia au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații”, se arată într-un comunicat.

Potrivit informațiilor, după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei cinci arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Un alt figurant din dosar, care a depus depoziții pe marginea învinuirilor aduse, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o lună.

Cei șase învinuiți au fost reținuți vineri, 4 decembrie, aceștia fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane.

Tot vineri, în cadrul aceluiași dosar procurorii au audiat, în calitate de martori, și alte persoane, declarațiile cărora sunt relevante pentru anchetă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram