/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Președinta aleasă susține că dacă în următoarele zile Chicu nu-și va da demisia, PAS va înainta moțiune de cenzură

missing
07 decembrie 2020, ora 21:34

Președinta aleasă, Maia Sandu susține că dacă în următoarele zile Ion Chicu nu-și va da demisia din funcția de prim-ministru al R. Moldova,  deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor elabora și vor înainta în Parlament moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Declarațiile au fost făcute de către Maia Sandu în cadrul emisiuni În PROfunzime de la Pro TV Chișinău.

În context, președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că, în condițiile în care deputații PSRM și Igor Dodon își doresc alegeri parlamentare anticipate, demisia lui Ion Chicu din funcția de premier al Republica Moldova este cea mai rapidă soluție pentru declanșarea acestora.

Maia Sandu, președinta aleasă:Principala noastră revindecare este declanșarea mecanismului pentru alegeri anticipate. Ceea ce se întâmplă în Parlament astăzi și lucrurile care s-au întâmplat în acești doi ani sunt dovezi suficiente ca acest Parlament este discreditat, în mare parte sunt deputați care și-au schimbat partidul politic, au trecut deja în trei partide. Este clar că avem multă corupție în acest Parlament, avem multă iresponsabilitate. Noi considerăm că cea mai scurtă cale spre declanșarea alegerilor parlamentare este demisia Guvernului și de aceea insistăm și venim cu această primă revindecare, demisia Guvernului, pentru ca să ajungem la alegeri anticipate. Noi am ieșit împreună cu oamenii ca să se audă încă odată glasul oamenilor. Dacă în următoarele zile nu vom vedea demisia Guvernului, atunci, cel mai probabil, colegii de la PAS, din Parlament, vor veni cu moțiunea de cenzura împotriva guvernului. Noi auzim pe ei din celelalte partide, mai ales pe socialiști, care vorbesc despre faptul ca si ei isi doresc alegeri parlamentare anticipate si cauta solutii. Noi le oferim cea mai usoara solutie, deci cel mai scurt drum catre anticipate. Noi facem tot ce putem..

Duminică în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un protest împotriva guvernării. Oamenii au fost chemați la protestul din Piața Marii Adunări Naționale după ce în Parlament au fost votate în mare grabă și pe fundalul îmbrâncelilor mai multe proiecte de legi, printre care trecerea SIS-ului în subordinea Legislativului, politica bugetar fiscală, legea bugetului pentru 2021. Inițiativele au fost criticate de mai multe fracțiuni parlamentare și s-a cerut revizuirea inițiativelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram