/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ultima oră! Igor Popa spune că se va adresa la CEDO, după ce Uniunea Avocaților i-a retras licența

07 decembrie 2020, ora 18:15

Fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, Igor Popa a venit cu o reacție, după ce Uniunea Avocaților i-a retras licența, în urma sesizării făcute de către fostul său client. 

„Astăzi, 7 decembrie 2020, Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova a adoptat o Hotărâre ilegală de retragere a licenței mele de avocat. Comisia pentru Etică și Disciplină nu este instanța adevărului și m-am convins personal.

Membrii Comisiei care au votat aceasta hotărâre au sfidat nu doar garanțiile procedurale, dar și valorile unui stat de drept. Urmează să-mi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care activează în domeniul dreptului să facem distincție între secretul profesional, libertatea de exprimare și obligațiile avocatului”, a comunicat Igor Popa.

Anterior, printr-o postare pe Facebook, Vlad Filat a anunțat că a depus trei plângeri la Procuratura Generală pe numele fostul său avocat. Mai exact, acesta l-a acuzat Igor Popa de violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată. La fel, acesta a cerut investigarea și verificarea acuzațiilor în adresa sa și dezvăluirilor făcute.

O altă plângere a fost depusă la Uniunea Avocaților din Moldova, prin care liderul PLDM a solicitat examinarea acțiunilor fostului său apărător. Ulterior, Igor Popa a mers la Procuratura Generală, unde a fost citat după declarațiile făcute la un post de televizune.

Amintim că Igor Popa l-a acuzat pe ex-premierul Vlad Filat că ar fi furat o sută de milioane de euro din băncile moldovenești, că ar avea două case de lux în Franța și că ar fi avut parte de chefuri în penitenciar, pe care i le-ar fi organizat Vladimir Plahotniuc.

La aceste acuzații, Vlad Filat a spus că Igor Popa ar fi făcut aceste declarații la comanda lui Vladimir Plahotniuc, iar tot ce a declarat la emisiune sunt dezinformări și minciuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram