Fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, Igor Popa a venit cu o reacție, după ce Uniunea Avocaților i-a retras licența, în urma sesizării făcute de către fostul său client. 

„Astăzi, 7 decembrie 2020, Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova a adoptat o Hotărâre ilegală de retragere a licenței mele de avocat. Comisia pentru Etică și Disciplină nu este instanța adevărului și m-am convins personal.

Membrii Comisiei care au votat aceasta hotărâre au sfidat nu doar garanțiile procedurale, dar și valorile unui stat de drept. Urmează să-mi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care activează în domeniul dreptului să facem distincție între secretul profesional, libertatea de exprimare și obligațiile avocatului”, a comunicat Igor Popa.

Anterior, printr-o postare pe Facebook, Vlad Filat a anunțat că a depus trei plângeri la Procuratura Generală pe numele fostul său avocat. Mai exact, acesta l-a acuzat Igor Popa de violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată. La fel, acesta a cerut investigarea și verificarea acuzațiilor în adresa sa și dezvăluirilor făcute.

O altă plângere a fost depusă la Uniunea Avocaților din Moldova, prin care liderul PLDM a solicitat examinarea acțiunilor fostului său apărător. Ulterior, Igor Popa a mers la Procuratura Generală, unde a fost citat după declarațiile făcute la un post de televizune.

Amintim că Igor Popa l-a acuzat pe ex-premierul Vlad Filat că ar fi furat o sută de milioane de euro din băncile moldovenești, că ar avea două case de lux în Franța și că ar fi avut parte de chefuri în penitenciar, pe care i le-ar fi organizat Vladimir Plahotniuc.

La aceste acuzații, Vlad Filat a spus că Igor Popa ar fi făcut aceste declarații la comanda lui Vladimir Plahotniuc, iar tot ce a declarat la emisiune sunt dezinformări și minciuni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!