Compania Archplay Development, ai cărei proprietari sunt fiul fostului procuror general al Rusiei și fratele actualului președinte al R. Moldova, a achiziționat primul său teren în sud-estul Moscovei pentru  contrucție, transmite rbc.ru.

Potrivit datelor Registrului de stat unificat al persoanelor juridice, compania deținută de Igor Chaika, Alexandru Dodon și Alexander Ponomarev, a devenit coproprietar al terenului pentru construcția unor blocuri de locuit la Moscova.

Compania „Dubrovskaya”, în care „Archplay Development” deține 50%, în decembrie 2020 a devenit singurul proprietar al LLC „DRSU-34”, care, la rândul său, deține un teren lângă stația de metrou „Volgogradskiy Prospekt” din sud-estul Moscovei. Pe terenul dat este planificată construcția unui complex rezidențial. Beneficiarii altor 50% din acțiunile „Dubrovskaya” sunt ascunși în spatele unei companii cipriote.

Compania Archplay Development a fost înființată în 2017 de Alexander Ponomarev și Igor Chaika, fiul cel mic al fostul procuror general al Rusiei, Yuri Chaika. Doi ani mai târziu, partenerul lor a devenit Alexandru Dodon, fratele actualului președinte al Moldovei, Igor Dodon. Acum Chaika deține 45% din OOO Archplay Development, Ponomarev prin OOO Inspire – 40%, Dodon – 15%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!