/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/FOTO VIDEO/ Oficiul poștal din Drăsliceni, jefuit de doi tineri. Poliția: Au sustras bilete de loterie și bani

missing
08 decembrie 2020, ora 14:21

Doi tineri de 16 și 18  ani,  sunt cercetați penal, fiind suspectați că ar furat bilete de loterie și bani din oficiul poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni.

Oamenii legii  au stabilit că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, două persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în sediul oficiului poștal, unde au  deteriorat lacătul agățător de la seiful metalic și au sustras bilete de loterie, opt  pachete recomandate și 1 598  de lei. Prejudiciul se ridică la 12.511 de lei.

Ulterior, suspecții au fost  identificați,  ambii locuitori ai satului Drăsliceni, anterior  au mai fost  subiecții infracțiunilor de furt din avutul proprietarului.

În cadrul audierilor, tinerii  și-au recunoscut  vina integral, declarând  că au avut din timp o înțelegere de a pătrunde în sediu. După săvârșirea infracțiunii, au dus bunurile într-o locuință părăsită și le-au împărțit între ei. O parte din  bunurile sustrase au fost predate.

După răzuirea biletelor de loterie, suspecții  au obținut câștiguri bănești în sumă totală de 4000 de lei. Banii obținuți au fost cheltuiți pentru procurarea produselor alimentare, articolelor din tutun, alcool, jocuri online în internet cafe.

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală.  Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram