Doi tineri de 16 și 18  ani,  sunt cercetați penal, fiind suspectați că ar furat bilete de loterie și bani din oficiul poștal din satul Drăsliceni, raionul Criuleni.

Oamenii legii  au stabilit că în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, două persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în sediul oficiului poștal, unde au  deteriorat lacătul agățător de la seiful metalic și au sustras bilete de loterie, opt  pachete recomandate și 1 598  de lei. Prejudiciul se ridică la 12.511 de lei.

Ulterior, suspecții au fost  identificați,  ambii locuitori ai satului Drăsliceni, anterior  au mai fost  subiecții infracțiunilor de furt din avutul proprietarului.

În cadrul audierilor, tinerii  și-au recunoscut  vina integral, declarând  că au avut din timp o înțelegere de a pătrunde în sediu. După săvârșirea infracțiunii, au dus bunurile într-o locuință părăsită și le-au împărțit între ei. O parte din  bunurile sustrase au fost predate.

După răzuirea biletelor de loterie, suspecții  au obținut câștiguri bănești în sumă totală de 4000 de lei. Banii obținuți au fost cheltuiți pentru procurarea produselor alimentare, articolelor din tutun, alcool, jocuri online în internet cafe.

Tinerii sunt cercetați în stare de libertate având obligația de a se prezenta la organul de urmărire penală.  Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia  riscă amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!