/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Platon reacționează după scrisoarea SIS-ului către CSM. „Rog Procuratura Generală să intenteze în privința mea un dosar penal” 

missing
08 decembrie 2020, ora 15:18

Omul de afaceri Veaceaslav Platon reacționează după ce în presă a apărut scrisoarea Serviciului de Informații și Securitate către Consiliul Superior al Magistraturii și cere Procuraturii Generale să intenteze în privința sa un nou dosar penal privind pretinsele „influențe asupra sistemului judecătoresc”, astfel încât autorii scrisorii să fie audiați.

„Cât de tare am obosit să reacționez la prostia interminabilă. Dar trebuie, iarăși și iarăși să arăt, să explic, să neg materialele făcute la comanda dracu’ știe cui. Am impresia că funcționarilor de stat din această țară li se plătește doar pentru a arunca rahat, iar asta este cea mai importantă obligațiune a lor. Deci, a câta oară, rog Procuratura Generală să intenteze în privința mea un dosar penal în baza faptelor expuse de SIS și să-i audieze pe acești mincinoși și cârcotași despre sursele fanteziilor lor psihodelice. Schemele și arhetipurile lor oferă motiv de distracție”, spune Platon.

Totodată, acesta a menționat că „din păcate, tovarășii cu responsabilitate socială scăzută de la SIS încă din timpurile lui Plahotniuc au preluat maniera de a arunca cu noroi peste toți fără nicio consecință pentru ei înșiși. De aceea, voi îndrăzni să pun capăt acestei „dolce vita” și să rog Procuratura Generală să intenteze un dosar penal pe numele angajaților SIS care pregăteau scrisori mincinoase în privința Maiei Sandu și a Domnicăi Manole. Prima era învinuită de aceștia de trădare de Patrie și expediau scrisori către Comisia parlamentară la finele anului 2018. Cea de-a doua era învinuită de ei de comportament inadecvat unui judecător și se plângeau în privința ei la același CSM. Ar fi interesant din perspectiva zilei de astăzi să ascultăm acel delir pe care îl spuneau ei atunci”.

Reamintim că Serviciul de Informații si Securitate (SIS) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce instituția ar fi recepționat sesizări care ar denunța influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon.

Scrisoarea a fost publicată pe site-ul jurnal.md, fiind semnată de directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco. În document se mai spune că Platon ar face presiuni pentru a determina adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta. Este vorba de câteva instituții bancare și de asigurări. Un exemplu este și cazul recent, în care a fost implicata compania Moldasig, când printr-o decizie de judecata, firme afiliate lui Platon ar fi obținut administrare specială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram