Președintele în exercițiu Igor Dodon a promulgat legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului. Aceasta, chiar dacă Curtea Constituțională a suspendat-o.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvând a acestuia Carmena Sterpu.

„Legea care se referă la activitatea Serviciului de Informații și Securitate, adoptată de către Parlament joi, 3 decembrie, a fost promulgată de șeful statului Igor Dodon în următoarea zi, adică vineri, 4 decembrie. În aceeași zi au fost promulgate și alte legi adoptate săptămâna trecută de Parlament”, a menționat Carmena Sterpu.

Precizăm că, ieri, 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat Legea cu privire la trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului, adoptată de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR, în data 3 decembrie.

Decizia de suspendare a legii a fost susținută de majoritatea judecătorilor Curții Constituționale, care s-au întrunit în ședința de ieri. Magistratul Vladmir Țurcan, fostul deputat PSRM, s-a abținut.

Hotărârea vine după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Înalta Curte prin care a cerut Curții să verifice constituționalitatea acestor modificări, adoptate săptămâna trecută, în mare grabă, de către majoritatea tacită PSRM – Pentru Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!