/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

ULTIMA ORĂ! Igor Dodon a promulgat legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului

missing
08 decembrie 2020, ora 16:43

Președintele în exercițiu Igor Dodon a promulgat legea prin care SIS trece în subordinea Parlamentului. Aceasta, chiar dacă Curtea Constituțională a suspendat-o.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvând a acestuia Carmena Sterpu.

„Legea care se referă la activitatea Serviciului de Informații și Securitate, adoptată de către Parlament joi, 3 decembrie, a fost promulgată de șeful statului Igor Dodon în următoarea zi, adică vineri, 4 decembrie. În aceeași zi au fost promulgate și alte legi adoptate săptămâna trecută de Parlament”, a menționat Carmena Sterpu.

Precizăm că, ieri, 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat Legea cu privire la trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului, adoptată de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR, în data 3 decembrie.

Decizia de suspendare a legii a fost susținută de majoritatea judecătorilor Curții Constituționale, care s-au întrunit în ședința de ieri. Magistratul Vladmir Țurcan, fostul deputat PSRM, s-a abținut.

Hotărârea vine după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Înalta Curte prin care a cerut Curții să verifice constituționalitatea acestor modificări, adoptate săptămâna trecută, în mare grabă, de către majoritatea tacită PSRM – Pentru Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram