Năpasta mare pe capul unei familii din capitală, după ce apartamentul lor a fost mistuit de flăcări. Deja de mai bine de două săptămâni, ei stau cu pături în loc de geamuri și își prepară mâncare între patru pereți, ars până la cotileț. Familia cere ajutorul oamenilor de bună credință și speră ca sărbătorile de iarnă să le întâlnească cu geamuri noi și pereții dați cu var.

Aceste secvențe au fost filmate de martori, când apartamentul familiei Sinițin a fost cuprins de flăcări din cauza unui muc de țigară. Pe Serghei, care este capul familiei, l-am găsit acasă, alături de soție și fiu, în timp ce încercau să curețe camere mistuite de flăcări de deșeurile rămase în urma incendiului.

Bărbatul ne-a povestit despre calvarul prin care a trecut el și familia sa, în noaptea de 22 spre 23 noiembrie.

SERGHEI SINIȚIN: „Aici, cu noi, a trăit o rudă. Bea tot timpul și nu lucra nicăieri. Pe data de 22, a venit acasă beat și a adormit cu țigara în pat. La ora 3 noaptea, a început să strige. Am ieșit, dar deja aici erau flăcări. El a ieșit la balcon, unde a și murit.”

Recent, Serghei s-a angajat în calitate de sudor la o companie din capitală. Aceiași meserie o are și fiul său, însă nu reușise să lucreze nici măcar o lună, atunci când a venit năpasta pe capul lor.

SERGHEI SINIȚIN: „Iată, după ce au ars geamurile, cu aceste pături blocăm geamurile. Dar vă dați seama că, dacă nu sunt calorifere, este frig în apartament. Iată, umblăm așa îmbrăcați. Așa și dormim.”

Condițiile în care trăiesc la moment sunt jalnice, însă acești oameni nu se dau bătuți. Au început să evacuieze gunoiul, pentru a pregăti apartamentul de reparație.

SERGHEI SINIȚIN: „Acum, noi pregătim podeaua, meșterii o să vină și o să pună electricitatea, apoi o să tencuim pereții.”

Acum, dorm toți trei într-o cameră de câțiva metri pătrați, unde flăcările nu au ajuns și își gătesc de mâncare între patru pereți arși până la tencuială.

SVETLANA SINIȚIN: „Suntem nevoiți să mâncăm aici, pentru că alte condiții nu avem. – Ce pregătiți? – Paste, supă, omletă, ceai.”

“Cu ajutorul oamenilor buni, sperăm să întâlnim Anul Nou și Crăciunul în condiții normale.”

Unii oameni, care au auzit despre nenorocirea familiei Sinițin au început deja să-i ajute. Chiar în timp ce filmam, la scară a venit o echipă de muncitori, care a adus geamuri noi pentru sinistrați. Iar astfel de exemple ne arată că oameni buni încă mai există.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Sergiu CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!