Șeful Biroului Relații cu Diaspora, fost ambasador și jurnalist, Valeriu Turea, s-a stins din viață. Nici Guvernul și nici Ministerul Afacerilor Externe nu au anunțat cauza decesului diplomatului. Totuși, din mesajele de condoleanțe plasate pe rețelele sociale, se înțelege că acesta a fost răpus de temutul virus.

Cu mesaje de condoleanțe, pe rețelele de socializare au venit mai mulți prieteni și colegi. Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au emis un necrolog, dar nu precizează cauza exactă a decesului.

„Ambasadorul Valeriu Turea a fost un coleg excepțional, un mentor desăvârșit și un reper moral pentru multe generații de tineri diplomați. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a pierdut astăzi un coleg valoros și respectat. Prin realizările sale, Ambasadorul Valeriu Turea va rămâne mereu în istoria diplomației moldovenești.”, se precizează în necrologul Ministerului de Externe de la Chișinău. Diplomatul avea 69 de ani. Acesta a fost Ambasador al Republicii Moldova în Portugalia și Regatul Maroc, a deținut funcții diplomatice importante în cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Polonia și România, precum și în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Din 2015 până în 2016, a fost director General al Biroului Relații cu Diaspora, iar în 2019, a revenit la acest post. Valeriu Turea a fost și scriitor, dar și autorul mai multor expoziții de fotografii. Acum o lună, în contextul alegerilor prezidențiale, Valeriu Turea venise cu un îndemn către cetățeni să fie precauți și să se protejeze de temutul virus.

„Viața noastră este un dar neprețuit. Chiar că nu are preț și ar fi mare păcat să o punem în pericol sau chiar să o pierdem doar prin neglijență.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!