/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

A murit șeful Biroului Relații cu Diaspora, Valeriu Turea

missing
09 decembrie 2020, ora 09:31

Șeful Biroului Relații cu Diaspora, fost ambasador și jurnalist, Valeriu Turea, s-a stins din viață. Nici Guvernul și nici Ministerul Afacerilor Externe nu au anunțat cauza decesului diplomatului. Totuși, din mesajele de condoleanțe plasate pe rețelele sociale, se înțelege că acesta a fost răpus de temutul virus.

Cu mesaje de condoleanțe, pe rețelele de socializare au venit mai mulți prieteni și colegi. Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au emis un necrolog, dar nu precizează cauza exactă a decesului.

„Ambasadorul Valeriu Turea a fost un coleg excepțional, un mentor desăvârșit și un reper moral pentru multe generații de tineri diplomați. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a pierdut astăzi un coleg valoros și respectat. Prin realizările sale, Ambasadorul Valeriu Turea va rămâne mereu în istoria diplomației moldovenești.”, se precizează în necrologul Ministerului de Externe de la Chișinău. Diplomatul avea 69 de ani. Acesta a fost Ambasador al Republicii Moldova în Portugalia și Regatul Maroc, a deținut funcții diplomatice importante în cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Polonia și România, precum și în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Din 2015 până în 2016, a fost director General al Biroului Relații cu Diaspora, iar în 2019, a revenit la acest post. Valeriu Turea a fost și scriitor, dar și autorul mai multor expoziții de fotografii. Acum o lună, în contextul alegerilor prezidențiale, Valeriu Turea venise cu un îndemn către cetățeni să fie precauți și să se protejeze de temutul virus.

„Viața noastră este un dar neprețuit. Chiar că nu are preț și ar fi mare păcat să o punem în pericol sau chiar să o pierdem doar prin neglijență.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram