Deputatul Platformei Da, Dinu Plîngău, a despus o plângere la adresa MAI pe numele lui Veaceaslav Platon în contextul încălcării ordinii publice la CNPF. Totodată, acesta a solicitat să-i fie prezentată lista persoanelor care l-au însoțit în acea zi. În același timp, Poliția Capitalei menționează că recepționat o sesizare pe numele lui Veaceslav Platon, care urmează să fie examinată de către angajații poliției.

„La data de 4 decembrie 2020, în spațiu public au apărut imagini video de la camerele de supraveghere a Comisiei Naționale a Pieței Financiare unde cetățeanul Veaceslav Platon și-a făcut apariția în sala de ședințe a instituției statului, însoțit de pază și prin acțiuni intenționate provocând îmbrânceli, astfel, încălcând grosolan ordinea publică.
O atare situație contravine normelor legale și morale, care reglementează procedura de accedere în instituțiile publice ale Statului cu prejudicierea imaginii Statului Republica Moldova la nivel național și internațional”, se arată în sesizarea depusă de Plîngău.

De semenea, deputatul spune că Veaceslav Platon ar fi păzit de angajații unei subdiviziuni ai MAI, care asigură protecția martorilor figuranți în dosare: „Acest gen de pază se oferă prin două metode: decizia instanței de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat”.

Prin urmare, acesta cere MAI tragerea la răspundere penală (huliganism ori samavolnicie) potrivit legislației în vigoare a lui Veaceaslav Platon pentru încălcarea ordinii publice, dar și verificarea acțiunilor angajaților de stat care asigură protecția lui Platon prin susținerea acțiunilor ilegale ale persoanei protejate.

Precizăm că, pe 2 decembrie, controversatul om de afaceri, Veceslav Platon, a intrat cu forța în clădirea CNPF, fiind însoțit de bodyguarzi. Atunci, Platon a negat acest lucru, însă în spațiul public au apărut imagini video de pe camerele de supraveghere, care demonstrează contrariul.

Din imaginile video, se vede cum Veaceslav Platon își face apariția în sediul CNPF, însoțit de paza de corp. Fără să stea mult pe gânduri, omul de afaceri se apropie de punctul de pază, de unde primește o foaie, iar în scurt timp, pășește peste turnichet și își continuă drumul, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!