Judecătoarea Tatiana Bivol a trimis o scrisoare către membrii Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu scrisoare directorului SIS, Alexandr Esaulenco, adresată CSM, prin care denunță presiuni asupra unor judecători. Magistrata de la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani susține că informațiile incluse în acel document, ce o vizează, „sunt eronate și nefiind verificate”. 

Redacția tv8.md a primit scrisoarea de la surse. Contactată, Tatiana Bivol a confirmat pentru tv8.md că a trimis în această dimineață scrisoarea către CSM.

Magistrata precizează că tatăl său, Oleg Lozan, care a fost avocatul lui Platon, a reziliat contractul în 2016, și nu are nicio legătură cu Veaceslav Platon.

În adresarea către CSM, Tatiana Bivol a mai declarat că a depus o cerere de abținere de la examinarea cazului, însă solicitarea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Astfel, judecătoarea cere ca scrisoarea sa să fie citită la următoarea ședință a CSM-ului. Totodată, judecătoarea mai menționează în scrisoare ca „actul să fie transmis Inspecției Judiciare, pentru inițierea verificărilor de rigoare în vederea excluderii oricăror dubii de imparțialitate și neprofesionalism în activitatea mea și întru disocierea necondiționată și imediată a numelui cetățeanului Veaceslav Platon și toate acțiunile sau acuzațiile vociferate în legătură cu recuperarea activelor acestuia”.

Amintim că în presa a apărut o scrisoarea semnată de directorul SIS, Alexandr Esaulenco, prin care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce instituția ar fi recepționat sesizări care ar denunța influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon. Astfel, în document se menționează despre numirea Tatianei Bivol în completul de judecători care reexaminează dosarul penal intentat pe numele lui Veaceslav Platon

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!