Forţele strategice ruse au efectuat miercuri exerciţii în cadrul cărora au fost lansate în scop de antrenament rachete balistice şi de croazieră, aplicaţiile fiind supervizate personal de preşedintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, relevă un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de RIA Novosti şi Agerpres.ro.

La aplicaţii au participat structuri ale Forţelor de rachete strategice ruse, ale aviaţiei strategice şi un submarin nuclear din cadrul Flotei ruse a Nordului.

Potrivit RIA Novosti, au fost executate teste ale rachetelor balistice “Yars” şi “Sineva”.

“Au fost lansate în scop de antrenament o rachetă balistică intercontinentală, o rachetă balistică de pe un submarin, rachete de croazieră de mare precizie cu rază lungă de acţiune de pe cosmodromul de testare din Pleseţk, din apele Mării Barents, precum şi de avioane Tu-160 şi Tu-95ms (care au decolat) de pe aerodromurile ‘Enghels’ şi ‘Ukrainka'”, se precizează în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Rachetele lansate în cursul acestor exerciţii şi-au atins ţintele amplasate în poligonul Kura (Kamceatka, Extremul Orient rus) şi la centrul de testare din Pemboi (Komi, nordul Rusiei europene).

În înregistrările video difuzate ulterior de Ministerul Apărării se arată lansarea rachetei balistice intercontinentale “Yars” de pe cosmodromul din Pleseţk, precum şi lansarea de pe submarinul ‘Karelia’ (Proiectul 667 BDRM), submarin de a treia generaţie echipat cu rachete balistice ‘Sineva’, potrivit RIA Novosti.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!