SIS-ul trebuie să fie sub control parlamentar și nu este nimic rău în faptul ca Stadionul Republican să fie întors Statului. De această părere este deputata Partidului Șor, Violeta Ivanov, care a declarat într-un briefing de presă că într-o țară parlamentare SIS-ul trebuie să se supună legislativului și nu președintelui țării.

„Revenirea SIS-ului sub control parlamentar a meritat eforturile voastre și instigarea la ură? Deputații care acum sunt împotrivă cunosc foarte bine Legislația Republicii Moldova și, anume, că într-o țară parlamentară SIS-ul se supune legislativului și nu președintelui țării. Instituția trebuie să fie sub controlul celor 101 deputați și nu a unei singure persoane”, a menționat Ivanov în cadrul briefingului.

De asemenea, Ivanov s-a arătat nemulțumită de faptul că Curtea Constituțională a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit statului.

„Ce este rău ca acest teren să aparțină statului? La propunerea deputaților din Platforma Parlamentară Pentru Moldova a fost introdus un amendament care stipulează expres că pe acest teren pot fi construite exclusiv obiective sportive și culturale pentru copiii, părinții, buneii noștri”, a mai declarat Ivanov.

Precizăm că, deputații din Parlamentul de la Chișinău s-au întrunit joi, 3 decembrie, în ședință plenară. Printre proteste și huiduieli, deputații PSRM și cei din Pentru Moldova au aprobat un șir de proiecte, printre care Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, Proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și Proiectul privind preluarea SIS-ului din subordinea președintelui.

Ulterior, legile au fost suspendate de către Curtea Cosntituțională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!