Deputatul Platformei DA Chiril Moțpan susține că anabolizantele descoperite în microbuzul cu numere diplomatice, „bolendonă” și „clorodehidrometiltestosteron”, destinate sportivilor, „ar fi fost produse în Republica Moldova sau scoase clandestin din regiunea transnistreană”.

„Tot mai multe fire ale investigațiilor conduc spre legăturile dintre regimul de la Chișinău și clanurile mafiote din Transnistria. Nici nu e de mirare că Igor Dodon l-a tratat pe Vadim Krasnoselski cu atitudinea confuză pe care a avut-o, pe o treime speriată, pe o treime arogantă și pe o treime lingușitoare: între ei nu există doar complicitate politică, ci și, cum au demonstrat-o în repetate rânduri investigațiile, o complicitate de clan, justificată prin afacerile ilegale pe care și le susțin unul altuia și de dragul cărora fac schimb de servicii”, a declarat Moțpan.

În context, parlamentarul spune că „alături de cel puțin două persoane din Ambasadă și două din MAEIE, ar fi implicați și trei apropiați ai lui Igor Dodon.

„Sub protecția prietenilor celor trei, șoferul mașinii cu numere diplomatice trecea de 2-3 ori pe lună marfă în valoare de peste 150.000 de euro. Acuma, se pare, toți sunt gata să-l facă țap ispășitor în toată această poveste urâtă pe șoferul unității de transport, care, apropo, este gata să depună mărturii dacă statul îi garantează securitatea personală și a familiei sale”, a adăugat Chiril Moțpan.

Amintim că scandalul s-a iscat după ce, acum câteva zile, într-un microbuz cu plăcuțe diplomatice, la Vama Palanca, au fost depistate cutii cu anabolizante.

Ministerul de Externe a confirmat că autoturismul se afla într-o misiune de transmitere a poștei diplomatice. Mai târziu, șoferul acestuia a fost pus sub învinuire pentru tentativă de contrabandă, iar procurorii urmează să depună un demers de arest pentru 30 de zile.

Ieri, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat oficial din funcție. Cabinetul de miniștri a aprobat, la solicitarea Ministerului de Externe, rechemarea lui Andrei Neguța

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!