Ministerul Educației a emis o circulată prin care solicită finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal până la 18 decembrie. De asemenea, acesta anunță că ultima săptămână de studii din acest an să se desfășoare online.

Potrivit unui comunicat de presă, demersul a fost înaintat instituțiilor de învățământ din țară și a fost expediat în contextul evoluției situației epidemiologice și a riscului sporit privind transmiterea virusului SARS-CoV-2.

Același proiect prevede că în perioada 21-24 decembrie 2020, orele la disciplinele de studii conform Planului-cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal vor fi desfășurate la distanță. De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activitățile extrașcolare vor fi suspendate în incinta instituțiilor și se vor desfășura doar la distanță.

În context, ministerul Educației încurajează conducătorii instituțiilor de învățământ secundar general să identifice cele mai relevante tematici și resurse educaționale disponibile pentru organizarea activităților nominalizate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!