/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Ediţia 2021 a Eurovision Junior, organizată de Franța. „Va fi o nouă provocare”

missing
10 decembrie 2020, ora 10:08

Franţa va organiza următoarea ediţie a Eurovision Junior, la sfârşitul anului 2021, a anunţat France Télévisions, care va reveni, de asemenea, la un spectacol de talente pentru a selecta artistul care va reprezenta ţara în luna mai, la Rotterdam, pentru versiunea competiţiei destinată adulţilor, relatează AFP.

„Organizăm Eurovision Junior anul viitor, va fi o nouă provocare, un spectacol unic pe care îl vom împărtăşi cu Europa şi suntem foarte mândri de asta”, a declarat marţi Alexandra Redde-Amiel, şefa delegaţiei franceze la Eurovision, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Decizia a fost luată de liderii grupului France Télévisions, al cărui preşedinte Delphine Ernotte va conduce anul viitor Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (UER), organismul care coordonează Eurovision, a declarat ea.

Franţa a câştigat dreptul de a organiza acest concurs, rezervat cântăreţilor cu vârste între 9 şi 14 ani, după victoria reprezentantei sale Valentina, la sfârşitul lunii noiembrie la Varşovia, cu melodia “J’imagine”. Aceasta este prima victorie a ţării la Eurovision, de la Marie Myriam în 1977.

France Télévisions ar fi putut însă renunţa, din motive bugetare sau pentru a se concentra mai bine asupra versiunii principale a concursului, însă radiodifuzorul public îl consideră o nouă oportunitate de a consolida dinamica din jurul Eurovision.

De asemenea, France Télévisions şi-a dezvăluit mecanismul de selectare a artistului sau artiştilor care vor reprezenta Franţa la Eurovision, versiunea pentru adulţi, din luna mai a anului viitor, la Rotterdam. Olanda a câştigat ediţia din 2019, iar ediţia din 2020 a fost anulată din cauza COVID-19.

După ce l-a ales pentru această ediţie 2020, în cele din urmă anulată, pe cântăreţul Tom Leeb printr-o selecţie internă, France Télévisions a decis să revină la un spectacol de talente pentru a-şi alege reprezentantul în 2021. Spectacolul se va numi ”Eurovision France, c’est vous qui décidez’, şi se va desfăşura pe parcusul unei singure seri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram