Șeful statului în exercițiu Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu într-un mesaj pe rețelele sociale cu faptul că Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a validat mandatul ei. Astfel, președinta aleasă se va afla în următorii patru ani la cârma instituției prezidențiale. 

Vedeți aici mesajul integral al lui Igor Dodon:

„Adresez felicitări președintelui ales Maia Sandu pentru validarea sa în funcție de către CCM. Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova. Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova. Votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil. Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor.

Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu. Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor.

În ceea ce mă privește, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, urmează să activez în spiritul votului pe care mi l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncesc pentru ca viața lor să fie mai bună, să am grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. Împreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!