Peste 20 de tone de prune moldovenești depozitate în Federația Rusă, au fost distruse în urma unei notificări emise de Rosselhoznadzor. Specialiștii spun că s-au întreprins astfel de acțiuni pe motiv că în lotul de fructe a fost descoperită molia orientală.

Potrivit Rosselhoznadzor, verificarea fitosanitară a fost efectuată la sfârșitul lunii noiembrie. Atunci a fost depistată molia orientală. Existența acesteia a fost confirmată și în urma unei examinări de laborator.

Ulterior, Rosselhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii, iar acesta a decis să distrugă lotul. În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele infectate au fost distruse sub controlul Rosselhoznadzor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!