/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peste 20 de tone de prune moldovenești au fost distruse de autoritățile din Rusia

10 decembrie 2020, ora 11:31

Peste 20 de tone de prune moldovenești depozitate în Federația Rusă, au fost distruse în urma unei notificări emise de Rosselhoznadzor. Specialiștii spun că s-au întreprins astfel de acțiuni pe motiv că în lotul de fructe a fost descoperită molia orientală.

Potrivit Rosselhoznadzor, verificarea fitosanitară a fost efectuată la sfârșitul lunii noiembrie. Atunci a fost depistată molia orientală. Existența acesteia a fost confirmată și în urma unei examinări de laborator.

Ulterior, Rosselhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii, iar acesta a decis să distrugă lotul. În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele infectate au fost distruse sub controlul Rosselhoznadzor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram