Deputații PSRM au propune revenirea la ieșirea la pensie pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Socialiștii au și înregistrat un proiecte de lege. 

Însă inițiativa este criticată de deputatul PAS Dan Perciun. „PSRM s-a trezit după patru ani că vor să înainteze un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare. Se pare că au uitat cum parte din înțelegerea între Dodon și Plahotniuc în 2016 a fost ca până la intrarea în funcție a lui Dodon, să fie promulgat proiectul de lege privind majorarea vârstei de pensionare – special pentru ca să nu-l pună într-o situație politică complicată”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul.

„Dodon încă în 2016 a avut șapte zile la dispoziție să anuleze decretul lui Timofti și să înceapă lupta cu majoritatea parlamentară a lui Plahotniuc. Cel puțin ar fi putut să încerce, urmând Curtea să se expună dacă un decret de promulgare a unei legi poate fi anulat până la publicarea în Monitorul Oficial”, a adăugat Perciun.

Totodată, deputații socialiști propun modificarea perioadei stagiului de cotizare luat în calcul la stabilirea pensiei.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016. Atunci s-a decis majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!