/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PSRM propune reducerea vârstei de pensionare. Deputat PAS: „Dodon încă în 2016 ar fi putut anula decretul prin care a fost promulgată modificarea” 

missing
10 decembrie 2020, ora 14:15

Deputații PSRM au propune revenirea la ieșirea la pensie pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Socialiștii au și înregistrat un proiecte de lege. 

Însă inițiativa este criticată de deputatul PAS Dan Perciun. „PSRM s-a trezit după patru ani că vor să înainteze un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare. Se pare că au uitat cum parte din înțelegerea între Dodon și Plahotniuc în 2016 a fost ca până la intrarea în funcție a lui Dodon, să fie promulgat proiectul de lege privind majorarea vârstei de pensionare – special pentru ca să nu-l pună într-o situație politică complicată”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul.

„Dodon încă în 2016 a avut șapte zile la dispoziție să anuleze decretul lui Timofti și să înceapă lupta cu majoritatea parlamentară a lui Plahotniuc. Cel puțin ar fi putut să încerce, urmând Curtea să se expună dacă un decret de promulgare a unei legi poate fi anulat până la publicarea în Monitorul Oficial”, a adăugat Perciun.

Totodată, deputații socialiști propun modificarea perioadei stagiului de cotizare luat în calcul la stabilirea pensiei.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016. Atunci s-a decis majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram