/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu, președintă. Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale

10 decembrie 2020, ora 14:03

Maia Sandu este noua președintă a R. Moldova. Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Decizia în acest sens a fost luată în ședința din 10 decembrie.

Pe 15 noiembrie în Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. În urma scrutinului lidera PAS, Maia Sandu a acumulat 57,72% din totalul de voturi. În același timp, pentru Igor Dodon au votat – 42, 28%.

Precizăm că CEC a recunoscut în ședința din 20 noiembrie, alegerea Maiei Sandu pentru funcția de președintă a Republicii Moldova. Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova este validat de Curtea Constituțională (CC), iar candidatul a cărui alegere a fost validată depune în fața Parlamentului și a Curții Constituționale (CC), cel târziu la 45 de zile după alegeri, jurământul.

Mandatul președintelui Republicii Moldova durează patru ani și se exercită de la data depunerii jurământului. Șeful statului își exercită mandatul până la depunerea jurământului de către președintele nou-ales. Președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram