Veaceslav Platon a rămas fără pază de stat, după ce deputatul Dinu Plângău a depus o plângere că a intrat cu forța în sediul Comisiei Naționale a Pieții Financiare. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne. Totuși, omul de afaceri era și astăzi însoțit de cel un bodyguard, la sedinta de judecata, dar a precizat că este pază privată. Despre decizia de a-l lăsa fără ofițerii plătiți din banii publici, nu este la curent.

VEACESLAV PLATON? „Plângău – plângere, anume numele său de familie îl face să scrie această plângere. Nu-i nimic grav. Am văzut imagini video în care se vede cum ati sărit turnichetul, nu credeți că ați încălcat? Eu am explicat, toate instituțiile de stat, potrivit Codului Administrativ, trebuie să fie deschise. Mai ales pentru persoanele care sunt interesate în aceasta.

Despre faptul că nu mai beneficiază de pază de stat, Platon spune că nu este la curent cu această decizie. Astăzi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a precizat pentru tv8 că protecția i-a fost anulată, din cauza încălcărilor comise, atunci când a dat buzna săptămâna trecută la ședința Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

VEACESLAV PLATON: „Eu înțeleg că MAI-ul nu cunoaște legile, dar dacă asta e așa, atunci bine, tare mă incomoda. Astăzi aveți pază? Da. Personală? Da. -Nu de stat? -Nu.”

L-am surprins pe Platon la o nouă ședință de judecată privind rejudecarea cauzei sale penale, în care este acuzat de escrocherie și spălare de bani, în proportii deosebit de mari. În cadrul ședinței au fost audiați doi martori din partea acuzării. După patru ani de detenție, în luna iunie, controversatul om de afaceri, Veceaslav Platon, a fost eliberat. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele acestuia a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de revizuire a sentinței aplicate lui Platon. Omul de afaceri a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare, pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!