Joi la Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani. Într-un răspuns pentru tv8, magistrații Curții spun că ședința a fost una lucrativă și că s-au examinat cererile procurorilor și a părții vătămate cu privire la administrarea probelor suplimentare, prezentate de către procurorul la ședințele din  și 14 septembrie 2020. 

De asemenea, potrivit răspunsului, în ședința din 10 decembrie:
– S-a adoptat încheierea cu privire la administrarea probelor suplimentare prezentate de către procurori și partea vătămată.
– Așa cum ședințele de judecată a durat până la ora 20.57 examinarea in continuare a cauzei a fost amânată în legătură cu faptul că a expirat programul de lucru. Următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 17 decembrie 2020 ora 10:30
– Ședința planificata pentru data de 11 decembrie 2020 a fost contramandată în legătură cu faptul că procurorii au solicitat iarăși administrarea probelor suplimentare cu documente, și volumul acestora nu ar fi permis părții apărării să i-a cunoștință cu ele până la ședința din 11 decembrie. 

Următoarea ședință de judecată în dosarul Șor va avea loc pe 17 decembrie.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!