„Situaţia epidemiologică se agravează constant, fiind determinată de tendinţele negative ale evoluției procesului epidemic în toate unităţile administrativ –teritoriale ale ţării”. Constatarea a fost făcută de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică.

În aceste condiții, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a luat mai multe decizii astăzi, printre care și desfășurarea la distanță a orelor la disciplinele de studii conform Planului cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal, în perioada 21-24 decembrie
2020.

Mai mult, începând cu data de 14 decembrie 2020, a activităților extrașcolare (cercuri și secții sportive) în incinta instituțiilor de învățământ și desfășurarea acestora la distanță.

„Se interzice organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în instituțiile de învățământ de tip: centre de excelență, colegii, școli profesionale, universități.  Angajații instituției de educație, precum și elevii claselor gimnaziale și liceale vor purta obligatoriu măști de protecție”, se mai arată în dezicia CNSP.

Amintim că Ministerul Educației a emis o circulată prin care solicită finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal până la 18 decembrie. De asemenea, acesta anunță că ultima săptămână de studii din acest an să se desfășoare online.

Potrivit unui comunicat de presă, demersul a fost înaintat instituțiilor de învățământ din țară și a fost expediat în contextul evoluției situației epidemiologice și a riscului sporit privind transmiterea virusului SARS-CoV-2.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!