Germania a donat 8 aparate de ventilare pulmonară destinate pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19, în valoare de 4,7 milioane de lei. Echipamentele au fost oferite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Republican „Timofei Mosneaga”, Centrului COVID din Chișinău și spitalului raional din Ceadâr-Lunga.

“În numele cetățenilor Republicii Moldova și lucrătorilor medicali, exprim recunoștința pentru tot suportul oferit din partea Germaniei, în perioada pandemiei. Ventilatoarele pulmonare sunt vitale pentru tratarea pacienților cu forme grave ale bolii, care în ultima perioadă sunt în creștere. Mulțumim personalului medical implicat în tratarea acestora, pentru profesionalism și munca titanică depusă în această perioadă complicată”, a declarat secretarul de Stat al MSMPS,  Alexandru Holostenco.

“Donarea de echipamente pentru sistemul medical sunt o manifestare a solidarității Germaniei cu poporul din R. Moldova. Suntem bucuroși că avem posibilitatea să ajutăm personalul medical, dar și pe toți cei care, fiind în prima linie, se dedică și riscă cu propriile vieți”, a menționat Ambasadorul Republicii Federale a Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Menționăm că, în luna mai curent, Republica Federală Germania a donat costume de protecție personalului medical din prima linie în lupta cu COVID-19. Prin intermediul Societății Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ), Germania a achiziționat alte două echipamente de ventilare pulmonară Hamilton C1 pentru utilizare în terapie intensivă, care au fost transmise în Transnistria, în luna septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!