/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Nu am avut de ales”. Ce spune deputatul Golovatiuc despre înaintarea sa la funcția de ambasador al R. Moldovei în Rusia

missing
11 decembrie 2020, ora 14:24

Vladimir Golovatiuc spune că marți, cu o zi înainte ca ambasadorul Andrei Neguță să fie rechemat de la Moscova, a primit oferta de a deveni următorul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă. Totodată, într-o scurtă intervenție pentru tv8, acesta spune că ținând cont de situația actuală, practic nu a avut de ales.

„În viața omului, este așa o perioadă când parcă ai dreptul la alegere, și parcă nu. Situația în care se află țara, situația economică, desigur eu am acceptat propunerea președintelui”, a declarat Golovatiuc.

Reporter tv8: „Adică, practic nu ați avut de ales?”

Golovatiuc: „Luând în considerare situația, nu am avut de ales”

Acesta a mai spus că nu cunoaște când va fi numit în funcție, precizând că documentele au fost transmise la Moscova și se așteaptă decizia.

Cu referire la scandalul anabolizantelor, Golovatiuc spune că când i s-a propus funcția de ambasador în Rusia, el nu știa de el, totuși a declarat că „dacă voi fi numit în funcție, atunci voi încerca să rezolv la fața locului”.

Deputatul a mai spus că funcția de ambasador este una responsabilă și va depune eforturi ca să lucreze în interesul țării, businessului și oamenilor.

Precizăm că ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat oficial din funcție. Cabinetul de miniștri a aprobat la decembrie solicitarea Ministerului de Externe privind rechemarea lui Andrei Neguța. Se întâmplă în urma scandalului iscat, după ce, acum câteva zile, într-un microbuz cu plăcuțe diplomatice, la Vama Palanca, au fost depistate cutii cu anabolizante. Premierul Ion Chicu i-a solicitat ministrului de Externe să verifice ce se întâmplă în Minister, întrucât Republica Moldova riscă să devină faima Europei la capitolul contrabandă prin intermediul diplomaților moldoveni, a precizat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram