Vedete ale fotbalului vor ajuta Uniunea Europeană să risipească scepticismul cu privire la vaccinuri, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la summitul Consiliului European de joi, scrie digi24.ro.

Von der Leyen a oferit câteva detalii despe planurile Comisiei pentru campania de comunicare pro-vaccin, care va fi lansată în două etape, spun surse de la Bruxelles, citate de Politico.

Prima fază a campanniei va „explica ce înseamnă vaccinurile, în toate limbile din Uniunea EuropeanăÎn a doua etapă, campania va avea ca scop să încurajeze oamenii să se vaccineze, cu ajutorul unor influenceri precum „vedetele fotbalului din UEFA”, a spus von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a îndemnat, de asemenea, țările UE să-și accelereze pregătirile pentru lansarea campaniilor de vaccinare.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, primul care ar urma să fie aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor, are nevoie de capacități speciale de stocare și distribuție, la temperaturi foarte scăzute. Von der Leyen a cerut liderilor din statee UE să se asigure că infrastructura este finalizată până la momentul aprobării vaccinului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!