Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că vor înainta în Parlament patru amendamente la proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală. „Majorarea programului de garantare a creditului până la 2 miliarde de lei, aplicarea cotei zero la impozitul pe venit reinvestit pentru întreprinderile micro ”. Acestea sunt doar câteva dintre amendamentele propuse de deputatul PAS, Radu Marian, vineri, 11 decembrie, pe care formațiunea le va înainta în Legislativ.

Deputații PAS vor înainta câteva amendamente la proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală, printre care eliminarea temporară pe timp de criză a plății impozitelor și reducerea Tva la tranzacțiile electronice.

Radu Marian, deputat PAS:PAS propune patru amendamente. Primul amendament – aplicarea cotei zero la impozitul pe venit reinvestit pentru întreprinderile micro, de această măsură vor beneficia 50 de mii de companii, iar costurile pentru bugetul de stat sunt de aproximativ 15-20 de milioane de lei. Al doilea amendament – eliminarea penalităților la întârziere la plata impozitelor pe perioada de criză, 2020-2021. În această perioada foarte mulți agenți economici au avut dificultăți. Al treilea – Majorarea programului de garantare a creditului până la 2 miliarde de lei. Am mai venit cu această propunere, această inițiativă s-a folosit în țările europene. Guvernul a accelerat programul existent de garantare a creditelor. Al patrulea – instituire cotei de 12% tva pentru tranzacțiile pentru comerțul electronic. Această măsură va impulsiona economia digitală.”

Amintim că, proiectului politicii bugetar-fiscale și legile bugetului pentru anul 2021 au fost votate joi, 3 decembrie, în Parlament de către deputații PSRM și cei ai Partidului Șor, fără a fi supuse dezbaterilor și în timp ce opoziția a protestat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!