A petrecut 24 de ore la spital, fiind internată în stare gravă, cu suspecție la Covid, însă în tot acest timp nu i-a fost administrat niciun medicament. Este vorba despre o femeie de 77 de ani, care a ajuns, ieri, la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Nepoata ei ne-a povestit că femeia suferă de hipertensiune, diabet, are febră și pneumonie bilaterală, însă medicii nu ar fi întreprins nimic pentru a-i ușura starea. Iar de fiecare dată când își sună bunica, aceasta plânge de neputință. Responsabilii de la spital ne-au spus că nu au timp pentru un comentariu, dar se informează și vor reveni ulterior cu detalii.

Nepoata femeii internate, care acum aşteaptă ajutor, spune că, de câteva zile, ea o trata pe bunica sa, acasă, de răceală, sub supravegherea medicului de familie. Întrucât ieri au apărut complicații sub formă de blocaj urinar, familia a chemat ambulanța, pentru a transporta femeia la Institutul de Medicină Urgentă. Acolo, medicii i-au prelevat probele pentru analize, i-au făcut o radiografie și au plasat-o pe pensionară în izolator, întrucât ar avea suspecție și la Covid-19. Însă după aceasta, adică de ieri până azi, nimic nu s-ar mai fi întâmplat.

ALINA BARDARI, NEPOATA FEMEII INTERNATE: „La ea nu a intrat absolut niciun medic să vadă care este situația. Ea este hipertensivă, cardiacă, cu diabet zaharat. Măcar simptomatic… Bine, este protocol Covid, dar până știm răspunsul, se poate de scăzut febra, se poate de văzut zahărul, că tot nu e de glumit”.

Tânăra povestește că, de fiecare dată când discută la telefon cu bunica ei, aceasta abia vorbește și se plânge de dureri.

ALINA BARDARI, NEPOATA FEMEII INTERNATE: „Acum am vorbit cu ea, ea tremură, are febră, nimeni nu a intrat la ea, a rugat-o pe mămica să-i aducă ceva să mănânce, că tot ce se dă e prea dulce, ea e cu zahăr crescut peste normă”.

Deși a încercat să dea de medici ca să le ceară explicații, femeia nu a izbutit.

ALINA BARDARI, NEPOATA FEMEII INTERNATE: „Nu avem niciun contact. Am încercat la linia verde, apelul în general nu se inițiază, nu înțeleg de ce”.

Am încercat și noi să obținem o reacție de la reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă din Capitală, dar medicii erau ocupați, întrucât participau la un consiliu, iar serviciul de presă ne-a spus că nu are deocamdată informații. Acum câteva zile, autoritățile municipale anunțau că, în spitalele din Chișinău nu mai sunt locuri libere, iar avocatul poporului a declarat că pacienții care se tratează acasă nu beneficiază de asistența necesară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!