Polițiștii continuă să vâneze conducătorii auto, care au acumulat amenzi la camerele de supraveghere a traficului rutier. Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, în această dimineață. Printre cele mai frecvente abateri se numără depășirea limitei de viteză. Printre cei prinși pe picior greșit a fost și un tânăr, care a urcat la volan fără să aibă dreptul de a conduce.

Tânărul, care conducea un Mercedes cu numere de înmatriculare străine, a fost tras pe dreapta pe Calea Orheiului, la ieșire din oraș. După ce a fost documentat de poliție și amendat, acesta a urcat în mașină ca să aștepte un prieten cu acte în regulă, ca să urce la volan.

În plasa inspectorilor a căzut și acest taximetrist, care avea revizia tehnică expirată.

„Luna aceasta, dumneavoastră ați trecut revizia tehnică ori nu? – O să vă verific în baza de date și, dacă nu o aveți, atunci o să rămâneți fără plăcuțele de înmatriculare, 600 de lei amendă și 3 puncte de penalizare.”

Iar acest șofer a făcut o manevră interzisă chiar în fața inspectorilor. După ce a fost amendat, bărbatul s-a supărat foc pe polițiști. El spune că a procedat așa, pentru a evita ambuteiajul.

Au fost și dintre cei care s-au ales doar cu avertizări.

Astăzi vă atenționăm. Mâine, dacă vă depistăm, primiți amendă, bine? – De la 1 noiembrie, la noi se merge cu faza scurtă, bine? – Da. – Drum bun!”

Conducătorii auto, care nu au avut nicio încălcare, nu au stat mult de vorbă cu inspectorii și și-au văzut de drum.

„Mi-au spus că nu am nicio încălcare și sunt foarte bucuroasă. Nu încalc, respect regula pentru mine și ceilalți participanți la trafic.”

Potrivit Inspectoratului Național Pentru Siguranță Publică, aceste controale au scopul de a responsabiliza conducătorii auto să respecte Regulamentul circulației rutiere și pentru a diminua numărul accidentelor pe traseele din țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!