Fostul premier Vasile Tarlev spune că se gândește la ideea de a reveni din nou pe scena politică din Republica Moldova.

Întrebat dacă revine în politică, Tarlev a spus că „încă nu știu, dar mă gândesc”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TV8 și difuzat la emisiunea „Întreabă Ghețu”.

Deocamdată, fostul premier spune că se gândește și la formula în care ar reveni din nou în politică.

„Dar dacă și revin, primul plan cred că ar trebui să fie reconstrucția Stadionului Republican”, a adăugat acesta.

Referindu-se la scandalul Stadionului Republican, Tarlev a menționat: „Dacă nu i-au dus capul pe niciun politician și capacitățile să construiască stadionul, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfârșit”.

Stadionul Republican a fost închis în 2006, iar la un an mai târziu, la indicația fostului premier, Vasile Tarlev, acesta a și fost demolat.

Atunci, Tarlev promitea că, în locul stadionului, va fi construită o arenă modernă cu 20 de mii de locuri, o parcare imensă, dar și un hotel. Lucrările de reconstrucție așa și nu au mai început.

Interviul poate fi urmărit de la minutul 42:

Pe 19 aprilie 2001, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova, la 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Ulterior, în 2005, în baza votului de încredere acordat de Parlament, a fost ales pentru a doua oară Prim-ministru al Republicii Moldova și a fost în fruntea Guvernului până în 2008.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!