Organizația Mondială a Sănătății are vești bune, oamenii trăiesc în medie mai mult cu 6 ani în comparație cu anul 2000. Astfel, speranța medie de viață la nivel global a ajuns la 73 de ani în 2019, comparativ cu 67 cât era acum 20 de ani.

Vestea mai puțin bună este că maladiile cardiovasculare rămân principalul motiv de deces prematur la nivel mondial: 16% dintre cei care mor, o fac din cauza unei boli de inimă.

La rândul lor Alzheimer și alte forme de demență au intrat în primele 10 maladii mortale din lume și au fost pe locul 3 în Europa și Statele Unite în 2019, potrivit digi24.ro.

Ravagii face și diabetul. Numărul deceselor provocate de această boală a crescut cu 70% în ultimii 20 de ani, mai ales în rândul bărbaților.

OMS mai anunță că numărul global al deceselor provocate de boli transmisibile a scăzut cu aproximativ 30% în țările dezvoltate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!