Un bărbat condamnat la 13 ani de închisoare a fost reținut în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatului i-a reușit să se ascundă peste hotarele țării timp de șapte ani, ca la revenirea acasă să fie prins de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST.

Potrivit oamenilor legii, moldoveanul anunțat în căutare internațională urma să revină în Republica Moldova. Astfel, au fost intensificate patrulările la frontiera de stat: „Pe 11 decembrie, pe direcția localităților Săiți (MDA) – Lesnoe (UA) un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Săiți de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale EST au acționat pentru reținerea unei persoane identice cu cea căutată. A fost văzută în timp ce traversa ilegal hotarul moldo-ucrainean și în momentul avansării spre interiorul țării, polițiștii de frontieră au reținut bărbatul. Acesta este locuitor al raionului Căușeni, în vârstă de 33 de ani”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Din cercetările ulterioare s-a constatat că tânărul a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova în anul 2013, după ce a fost condamnat la 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru comiterea unui omor intenționat, săvârșit de două sau mai multe persoane cu o deosebită cruzime.

În prezent, pe numele acestuia a fost pornită încă o cauză penală pe faptul de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră urmează să se autosesizeze pe încălcarea frontierei de stat, săvârșită acum șapte ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!