Plafonarea taxelor este menținută de Guvern. Propunerea este inclusă în politica bugetar fiscală pentru 2021.  

„Dezvoltarea economică și, respectiv, asigurarea sustenabilității bugetare, atât la nivel central cât și la nivel local, este realizată de către contribuabili, care își asumă toate riscurile de antreprenoriat. Or, lipsa de certitudine și previzibilitate fiscală influențează puternic deciziile investiționale a mediului de afaceri. Este de menționat că mărimea taxelor locale a fost stabilită astfel încât impactul asupra veniturilor autorităților locale să fie redus la minimum”, se arată în poziția Guvernului.

Precizăm că o aproximativ 50 de primari din toată țara au protestat față de această prevedere. Atunci, reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova s-au arătat nemulțumiți de prevederea care se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale și care stabilește plafonarea, spre micșorare, a taxelor locale, pe care administrațiile locale le vor putea încasa de la agenții economici, care activează pe teritoriile lor.

Aceștia spun că funcționarii din capitală nu cunosc situația mai bine decât ei, pentru a elabora astfel de norme legale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!