Răsturnare de situație în favoarea lui Igor Dodon în dosarul în care cere dezmințiri de la Maia Sandu. Curtea Supremă de Justiție a hotărât pe 14 decembrie că urmează a fi restituită spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău cauza în care Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu de fals în declarații.

Examinând recursul depus de Igor Dodon prin intermediul reprezentantului cu drept de vot consultativ Nicolae Fomov, cu privire la constatarea ca fiind false, defăimătoare, calomnioase şi denigratoare declarațiile expuse de către Maia Sandu în cadrul unui briefing din 13 noiembrie 2020 și împotriva încheierii din 9 decembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, prin care acțiunea în contencios administrativ înaintată de Igor Dodon a fost declarată inadmisibilă, CSJ a hotărât că:

„Se admite recursul depus de Igor Dodon, se anulează încheierea din 9 decembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău și se restituie spre rejudecare cauza, în același complet de judecată”.

Menționăm că prin încheierea din 9 decembrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, acțiunea în
contencios administrativ înaintată de Igor Dodon prin intermediul reprezentantului cu drept de vot consultativ Nicolae Fomov a fost declarată inadmisibilă pe motiv că reclamantul nu poate revendica încălcarea, prin activitatea administrativă, a unui drept.

Amintim că Igor Dodon a cerut constatarea ca fiind false, denigratoare şi defăimătoare declaraţiile făcute de către Maia Sandu în adresa lui în cadrul un briefing de presă din 13 noiembrie 2020, în care el a fost numit hoț și a fost acuzat că a întreprins măsuri pentru a frauda alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!