Maia Sandu anunță că avut luni, 14 decembrie, o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în R. Moldova, Anna Lyberg în cadrul căreia au discutat despre colaborarea dintre cele două țări pe plan bilateral, cât și în cadrul Parteneriatului Estic.

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu a scris într-o postare pe Facebook că Anna Lyberg a asigurat-o de sprijinul Suediei pentru agenda de reforme a Republicii Moldova și parcursul european.

Am avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, căreia i-am mulțumit pentru scrisoarea de felicitare transmisă de Prim-ministrul Stefan Löfven.

În cadrul întrevederii, am discutat subiecte ce țin de colaborarea dintre țările noastre, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Parteneriatului Estic, în domenii precum drepturile omului, stat de drept, democrație și bună guvernare. Ambasadoarea Lyberg a reiterat sprijinul Suediei pentru agenda de reforme a Republicii Moldova și parcursul nostru european.”, a scris președinta Sandu pe pagina sa de Facebook.

La data de 10 decembrie, Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Astfel, Maia Sandu a devenit noua președintă a Republicii Moldova.

Anterior, președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!