Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

Angajații CFM se plâng din nou că nu au primit salarii timp de două luni. „Oamenii nu mai au ce mânca” 

15 decembrie 2020, ora 11:37
Distribuie:

Tot mai mulți angajați ai întreprinderii Calea Ferată din Republica Moldova se plâng că nu au primit salarii timp de două luni. Muncitorii spun că, în pragul sărbătorilor de iarnă, nu au niciun venit și se confruntă cu probleme financiare.

Atât ieri, cât și astăzi am primit mai multe apeluri la redacția tv8.md de la angajații CFM care spun că sunt disperați deja și nu știu ce să mai facă. Muncitorii ne-au cerut să rămână în anonimat.

Potrivit unei surse tv8.md, astăzi, mai mulți angajați CFM din Ungheni ar fi organizat o grevă timp de două ore.

Președintele Federației Sindicală a Feroviarelor din Moldova, Ion Zaporojan, ne-a confirmat că angajații CFM nu au primit salarii timp de două luni.

„Acum este pandemie. Este un strigăt de disperare. Oamenii nu mai au ce mânca, nu au cu ce duce copii la școală sau grădiniță”, a declarat Ion Zaporojan pentru tv8.md.

Am solicitat o reacție de la Biroul relații cu presă a CFM, însă ne-au cerut o solicitare în scris. Deocamdată, nu am primit un răspuns.

Amintim că anterior CFM s-a confruntat cu probleme salariale, fiind acumulate restanțe, iar muncitorii au organizat și proteste.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram