Tot mai mulți angajați ai întreprinderii Calea Ferată din Republica Moldova se plâng că nu au primit salarii timp de două luni. Muncitorii spun că, în pragul sărbătorilor de iarnă, nu au niciun venit și se confruntă cu probleme financiare.

Atât ieri, cât și astăzi am primit mai multe apeluri la redacția tv8.md de la angajații CFM care spun că sunt disperați deja și nu știu ce să mai facă. Muncitorii ne-au cerut să rămână în anonimat.

Potrivit unei surse tv8.md, astăzi, mai mulți angajați CFM din Ungheni ar fi organizat o grevă timp de două ore.

Președintele Federației Sindicală a Feroviarelor din Moldova, Ion Zaporojan, ne-a confirmat că angajații CFM nu au primit salarii timp de două luni.

„Acum este pandemie. Este un strigăt de disperare. Oamenii nu mai au ce mânca, nu au cu ce duce copii la școală sau grădiniță”, a declarat Ion Zaporojan pentru tv8.md.

Am solicitat o reacție de la Biroul relații cu presă a CFM, însă ne-au cerut o solicitare în scris. Deocamdată, nu am primit un răspuns.

Amintim că anterior CFM s-a confruntat cu probleme salariale, fiind acumulate restanțe, iar muncitorii au organizat și proteste.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!