Încă o amânare în dosarul ex-deputatului Constantin Țuțu, în care fostul democrat este acuzat de trafic de influență. Ședința de judecată de la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani a fost amânată după ce Constantin Țuțu nu s-a prezentat în instanță, pentru că s-a infectat cu noul virus COVID-19. 

În instanță a fost prezentat un certificat care demonstrează că fostul deputat este bolnav.

Următoarea ședință de judecată se va desfășura deja în 2021, pe data de 2 februarie.

Anterior, și ședința de judecată de pe 28 octombrie curent a fost amânată la solicitarea avocaților, din motiv că unul dintre ei s-a infectat cu Covid-19. Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani au admis demersul avocaților și au fixat data următoarei ședințe la mijlocul lunii decembrie.

Pe 11 mai, Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat democrat Constantin Țuțu pe două capete de acuzare: ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat, ținut sub arest. În schimbul acestei sume, el le-ar fi promis să influențeze decizia procurorilor ca să-l elibereze pe bărbat de sub arest. Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare pe 27 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției, iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională.

Pe 1 octombrie 2019, procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018, pe când Țuțu era deputat în facțiunea PD, partid condus pe atunci de Vladimir Plahotniuc.

După schimbarea guvernării, în iunie 2019, el a părăsit Republica Moldova. În luna martie a acestui an Constantin Țuțu a revenit în țară și s-a predat procurorilor la Vama Leușeni-Albița.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!