O școală de arte marțiale a ajuns în vizorul deputatului democrat, Alexandru Jizdan, în urma unei înregistrări video. În imagini plasate pe o rețea socială, discipolii unui antrenor strigă expresii interzise în Federația Rusă, unde au fost scoase în afara legii pentru că ar fi extremiste. Indignat de aceste scene, democratul va depune două demersuri la Serviciul de Informații și Securitate și la Ministerul de Interne, pentru a cere investigarea cazului. De partea cealaltă, conducătorul clubului a declarat pentru TV8 că l-a dat afară pe antrenor.

Această înregistrare l-a consternat pe deputatul PD, Alexandru Jizdan, care vrea să depună câte un demers la Ministerul Afacerilor Interne și la Serviciul de Informații și Securitate.

ALEXANDRU JIZDAN, DEPUTAT PDM: „Văd pericole și prin prisma securității, legat de terorism, dar și prin prisma criminalității organizate. De aceea, colegii noștri de la SIS și de la Direcția Combatere a Criminalității Organizate, MAI, acum ar trebui să-și facă griji și ar trebui să intervină de urgență”.

Din spusele deputatului, astfel de practici pot pune în pericol securitatea națională, în condițiile în care expresiile de genul „A.U.E – moarte hoților!” au fost scoase în afara legii în „Federația Rusă, ca fiind promovate de o mișcare extremistă.

ALEXANDRU JIZDAN, DEPUTAT PDM: „Ele sunt niște expresii utilizate doar în subcultura criminală, în special în penitenciare. -Și dacă noi considerăm că tânăra generație trebuiește educată în această stilistică, noi degeaba mai asfaltăm drumurile”.

Deputatul a mai declarat că liderul școlii ar fi un apropiat al guvernării socialiste el apărând în fotografii cu unii lideri ai PSRM. De partea cealaltă, conducătorul clubului a spus pentru TV8 că școala nu tolerează astfel de cazuri. După ce a văzut această înregistrare, l-a dat afară pe antrenor, iar celui care a filmat i-a interzis să mai vină la antrenamente. De altfel, acesta începuse să frecventeze școala sa de puțin timp.

RUSLAN ALIEV, CONDUCĂTORUL CLUBULUI SPORTIV: „Pentru noi este inadmisibil aceste lucruri. Noi nu suntem un club care promovează așa prostii. Am luat măsuri, ei au fost pedepsiți și au fost alungați de la noi din club”.

Nu am reușit să obținem, deocamdată, un comentariu față de relația pe care o are conducătorul clubului cu reprezentanții guvernării. Între timp, Alexandru Jizdan a mai declarat că a remarcat de mai mult timp semnale despre prezența acestor susținători pe teritoriul Republicii Moldova, doar că nu prea au fost demarate acțiuni de identificare a lor. Ministerul de Interne și Serviciul de Informații și Securitate nu au venit, deocamdată, cu vreo reacție la acest subiect.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!