Președinta aleasă Maia Sandu se arată indignată de faptul cum deputații din majoritatea PSRM-Șor au votat în grabă mai multe legi importante la ședința înopinată din această noapte la Parlament. Într-o postare pe Facebook, aceasta a declarat că deputații au adoptat proiecte de Legi în grabă și cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării.

„La această oră târzie, în Parlament, o grupare de hoți și profitori împarte banii statului, banii oamenilor care muncesc și plătesc impozite. După ce au discreditat total procesul legislativ, încălcând toate normele, deputații din majoritatea PSRM-Șor au hotărât să împartă între ei banii țării la miezul nopții. Rușine! Cei mai mari hoți au ajuns șefi pe banii oamenilor cinstiți”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit președintei, Legea bugetului, cea mai importantă lege a anului, a fost adoptată în grabă, cu încălcarea normelor, fără să se țină cont de nevoile oamenilor și ale țării – susținerea economiei, a sectorului medical, a agricultorilor afectați de secetă, a oamenilor care au rămas fără venituri din cauza crizei, a familiilor cu copii.

„Legea este adoptată fără surse reale de finanțare a deficitului bugetar. În schimb, promovează interesele hoților și le permite să continue furtul și schemele de corupție sub protecția deputaților PSRM și Partidului Șor. Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți – anticipate! Cei care s-au adunat să voteze astăzi nu sunt oameni de stat, sunt impostori. Adoptă aceste legi la miezul nopții pentru că se tem de furia oamenilor. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa nici unul”, a adăugat aceasta.

Amintim că, astăzi deputații s-au întrunit în plenul Parlamentului. În timpul ședinței deputații PAS, Platforma DA, Pro Moldova, PPDA au părăsit Legislativul. Deputații rămași PSRM -Pentru Moldova au votat mai multe legi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!