Autoritatea Națională de Integritate își reiterează îngrijorarea față de proiectul de lege elaborat de către un grup de deputați, prin care se propune modificarea Legii nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, proiect deja inclus în agenda ședinței de astăzi, 16 decembrie 2020, a Parlamentului Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă, ANI anunță că săptămâna trecută a dat aviz negativ asupra acestui proiect, semnalând consecințele defavorabile și efectele nedorite asupra dosarelor de control aflate, la moment, în derulare la ANI, inclusiv ce ține de aspectele cu privire la sancționarea și aplicarea interdicțiilor, în cazul în care acest proiect va fi adoptat în versiunea propusă.

„Constatăm cu regret că atenționările Autorității față de acest proiect de lege nu a fost luate în considerație, iar modificările propuse vor conduce la blocarea activității inspectorilor de integritate, prin reducerea semnificativă a instrumentelor anticorupție de care dispun și la imposibilitatea realizării pe deplin a misiunii Autorității”, se mai arată în comunicat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!