/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

„Va compromite misiunea Autorității”. ANI, aviz negativ la proiectul de lege cu privire la activitatea instituției

missing
16 decembrie 2020, ora 11:41

Autoritatea Națională de Integritate își reiterează îngrijorarea față de proiectul de lege elaborat de către un grup de deputați, prin care se propune modificarea Legii nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, proiect deja inclus în agenda ședinței de astăzi, 16 decembrie 2020, a Parlamentului Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă, ANI anunță că săptămâna trecută a dat aviz negativ asupra acestui proiect, semnalând consecințele defavorabile și efectele nedorite asupra dosarelor de control aflate, la moment, în derulare la ANI, inclusiv ce ține de aspectele cu privire la sancționarea și aplicarea interdicțiilor, în cazul în care acest proiect va fi adoptat în versiunea propusă.

„Constatăm cu regret că atenționările Autorității față de acest proiect de lege nu a fost luate în considerație, iar modificările propuse vor conduce la blocarea activității inspectorilor de integritate, prin reducerea semnificativă a instrumentelor anticorupție de care dispun și la imposibilitatea realizării pe deplin a misiunii Autorității”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram