Update 17:25 // Negocierile dintre agricultori și deputați s-au finalizat. În fața manifestanților a ieșit președintele Comisiei parlamentare Agricultură, Radu Mudreac, care a anunțat că s-a decis anularea majorării TVA-ului pentru producția agricolă.

Agricultorii vor protesta și mâine, începând cu ora 11:0

„Un pas am obținut azi, dar mai avem până la final”, a menționat un reprezentant al agricultorilor, care a fost la negocieri cu deputați.

„Prima problemă înaintată este cota TVA. Am garanția colegilor să excludă mărirea TVA, am semnături. Vă ofer un exemplar. Suntem ntr-un an deloc ușor. Pandemia și seceta. Identificarea unor surse nu este simplă. Toate sursele au fosta afectate. Au fost identificate. În Parlament a fost votat în două lecturi privind miliardul furat. Vă rog un pic de răbdare, se muncește. Suntem la legătură”, a menționat președintele Comisiei Agricultură, Radu Mudreac, în fața manifestanților.

„Domnul Mudreac a promis că cei din comitetul protestatarilor o să participăm la elaborarea regulamentului pentru distribuirii suportului”, a menționat un agricultor.

Update 15:13 // Un reprezentant al protestatarilor din fața Parlamentului a declarat că nu au obținut încă un răspuns concret. În aceste condiții, agricultorii spun că vor continua să protesteze și astăzi, dar vor reveni și mâine la un alt protest, la ora 10:00. 

Protestatarii spun că ar putea să rămână și peste noapte în fața Parlamentului.

La protest se află și mai mulți veterani.

„Tehnica rămâne aici. Cine e îmbrăcat mai subțire poate să meargă acasă până mâine, la 10:00. Cei care vor pot rămâne la protest”, a spus un agricultor.

„Vreau să vă comunic s-a rămas doar la discuții, dar concret nimic nu s-a obținut. Nu facem niciun pas înapoi. Nu putem avea încredere în acești parlamentari. Nu avem încredere în promisiunile lor. Nu facem niciun pas înapoi. Ei ne manipulează cu acest TVA. Încearcă să ne manipuleze și să tragă de timp. Nu plecăm până nu obținem 3000 de lei pentru floarea soarelui și TVA-ul să rămână același”, a menționat un reprezentant al agricultorilor care a participat la negocierile cu deputați.

Update 14:58 // Mai multe tractoare au intrat în cordonul de polițiști. 

Update 14:27 // Manifestația de la Parlament continuă și la această oră. În fața clădirii Legislativului sunt două autospeciale ale carabinierilor și cordoane de polițiști, care sunt echipați și cu scuturi. 

Manifestanții spun că nu o să plec până nu vor avea un răspuns pozitiv.

Update 13:22 // Protestul fermierilor de la Parlament continuă. Manifestanții scandează „Hoții”.

Clădirea Legislativului este păzită n continuare de sute de polițiști.

Update 11:50 // Câțiva reprezentanți ai agricultorilor așteaptă să fie lăsați să intre în Parlament pentru a discuta cu fracțiunile parlamentare.

„Noi suntem la pământ în totalitate”, spune unul dintre reprezentanții agricultorilor.

La discuții au venit doar deputați din partea Platformei DA, PD și PAS.

Mai mulți deputați de la Platforma DA și PAS au ieșit afară pentru a discuta cu manifestații.

Pe scările de la intrarea în Legislativ sunt cordoane de polițiști.

Manifestația continuă.

Update 11:45 // „Rușine” și „Anticipate” se scandează în fața Parlamentului. Agricultorii cer să le fie îndeplinite toate solicitările. 

Update 11:20 // Cordoane de polițiști pe scările Parlamentului, unde agricultorii protestează cu tractoare și claxonează. 

Agricultorii nu sunt lăsați să se apropie de clădirea Legislativului, deși au urcat cu tractoarele pe scările instituției.

Circulația rutieră este blocată.

 

Update 11:10 // Agricultorii au ajuns în fața Parlamentului, unde continuă să protesteze. În fața Legislativului au fost aduse și mai multe tractoare.

S-au iscat îmbrânceli între manifestanți și polițiști.

La fel ca și la Guvern, acolo se află zeci de polițiști.

***

Protestul fermierilor continuă și astăzi. În Piața Marii Adunări Naționale deja s-au adunat zeci de agricultori.

În preajma clădirii Guvernului se află și mai mulți polițiști.

Amintim că agricultorii au protestat și ieri în fața clădirii Guvernului. Ieri, manifestanții au încercat să intre în clădire, însă accesul le-a fost îngrădit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!